Iskreni trol

10.02.2016., srijeda


Zar da nastradam? Zbog tebe/vas?
Dobro jutro seljačine kamenjarske neuke, dobro jutro čobani neškolovani, dobar dan neodgojena bagro pridošla iz kojekakvih rupa gdje ni kotač izumljen još nije. Dobar dan vi vozači koji nebi smjeli biti ni pješaci. Ljute se ljudi poradi kamera koje postavljaju po gradu, ma samo neka ih je, sve više, treba kamera na svakom čošku i policije na svakom križanju. Kazne neka budu rigorozne a oduzimanje vozačke dozvole i zabrana upravljanja vozilom normalna pojava već nakon dvije uzastopne pogreške.
Čobani neuki, ne znate hodati, ne znate voziti, ne znate se ponašati pa samim time nebi ni u prometu trebali sudjelovati.
Nadobivalo se puno vas dozvola u nekim bivšim vremenima, preko veze, bez adekvatnog školovanja, bez adekvatnog testiranja.

Kaj vi radite u autima, bahata stvorenja koja misle da su sama na cesti, da su od nekog boga dana, bahata stvorenja kaj vi radite uopće u prometu??

Ugrožavate nas ostale; a vi, ako vam se jurca i divlja, ako vam se jebe živo za ostatak svijeta, dajte.........gas pa u zid, provaliju ili već nešto slično.

Molim vas, ne ugrožavajte ostale, molim vas educirajte se.

Evo vam smjernica, laički napisanih , pa valjda ćete toliko razumjeti. Molim vas, pročitajte i počnite primjenjivati.

- zakon nalaže da NE vozite pod utjecajem alkohola.
- zakon nalaže obveznu opremu ovisno o vremenski uvjetima ( zimke gume, adekvatni brisači, lanci..... ).
- zakon nalaže da su kratka svijetla upaljena od 25.10 pa do 27.3; onoliko koliko traje zimsko računanje vremena!!
- zakon nalaže da morate biti vezani, pa vežite se zato!!!
- zakon nalaže da se djeca do 150 cm visine MORAJU prevoziti u autosjedalicama ili na pomoćnom postolju adekvatno zavezana sigurnosnim pojasom ( da, jasno mi je da sjedalice nekada nisu postojale, jasno mi je da smo večina preživjeli sve vožnje ALI zakon je danas takav kakav je - pa čobani, pridržavajte ga se )!!
- zakon nalaže da je zabranjeno koristiti mobilne uređaje i telefonirati tokom vožnje , ne činite to onda; ni svjesni niste koliko je pogubno ( a vama drage presvete majke, žene, kraljice hrvatice, vama bi takve batine dijelila, vama koje se kunete u svoj rod, porod, vama koje si prevažate svoje svetosti od djece na zadnjem sjedalu i tipkate, i tipkate i tipkate tokom vožnje. Sramite se i ne rađajte više, ne kunite se kako bi sve napravili za sigurnost svojeg djeteta - jer pokazujete nam upravo suprotno ).
- maglenke NE koristite ukoliko vidljivost nije smanjena na 50 metara ili MANJE, ne koristite ih kada vozite u koloni, vaš auto ne treba biti pokretni light shou i ne, niste nimalo zabavni već štetite nama ostalima!!!
- propuštajte pješake.
- usporite prilikom prilaženja zebri ili pješačkom prijelazu.
- ne pretičite po desnoj traci.
- na autoputu LIJEVA traka služi za velike/veće brzine; maknite se u desnu vi čobani koji se tek po treći puta tek vozite autocestom a dosada ste samo makadamske puteve koristili.
- žmigavci nisu za ukras, uključujte ih da vidimo kamo smjerate ići, uključujte ih jer ja ne puštam da se ubaci ni jedan koji žmigavca nije dao.
- ne ubacujte se u promet kao da ne postoji nitko sem vas, gledajte i lijevo i desno.
- ne parkirajte se na mjestima koja nisu namjenjena vama; invalidska mjesta su invalidska, mjesta za automobile sa autosjedalicama prepustite takvima; ne glumite bahate šerife jer vjerujte - ima i bahatijih od vas, bahatijih a korektnih i pravednih. Očekujte prijavu policiji, očekujte pauka ili vas možda netko dočeka pa dobro protrese....
- poštujte znakove čobani, barem toliko se educirajte da ih naučite.
- poštujte ograničenja brzine.
- ne trubite sumanuto, o vi čobanske žene; nije dopušteno trubiti kako se kome sprdne i bez razloga.
- naučite razliku između glavnog semfora i dodatne zelene strelice; na dodatnu zelenu strelicu SMIJU krenuti samo automobili koji se VEĆ nalaze u križanju; vi koji ste odozada, pred kojima se prebacio glavni semafor u crveno - vi čekate drugu sesiju. I zato ne mašite rukama iz tog svog automobila kada netko napravi ispravno, moglo bi se desiti da i vama netko "mahne".
- ne ulazite u križanje kada su gradske gužve a vidite da ćete tako zablokirati cijeli tok prometa, ne možete krenuti na žuto i očekivati da ćete proći!!


- i masu, masu, masu još primjera bih vam mogla navesti................


Vozač sam, vozačica, sa relativno pristojnim godinama ( 15+ godina ) u autu i na cestama. Ne vozim mali auto, ne vozim spori auto, nisam kilava vozačica, ne kočim nikada promet, ne radim prekršaje ; ne trpim čobane i ne libim se sama djelovati i/ili policiju nazvati kada vas vidim kako svjesno izvodite prekršaj/e!!!

Ukoliko vam ne leži vožnja, ukoliko ste uplašeni, ukoliko se zbunite voziti čim kiša padne; molim vas da koristite javni prijevoz i poštedite sve nas ostale mogućeg problema dok se vozimo po cestama.

Pažljiv sam vozač, okretan i spretan; i ne želim nastradati poradi vas čobana i bezobraznika koji se ponašaju kao da su sami gdje god dođu.

Posramite se svi vi prekršitelji; posramite se jako i potrudite se , već od danas, popraviti sve stavke u kojima griješite!!!!

Oznake: u prometu, nevozači, čobani, seljačine


- 08:30 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.